Ви перебуваєте: Морс » Технології та дизайн » Пара збудувала теплицю навколо будинку, щоб не мерзнути

500|

Пара збудувала теплицю навколо будинку, щоб не мерзнути

Пара збудувала теплицю навколо будинку, щоб не мерзнути

Тепер їм не потрібні шкарпетки та кава!

Опалення будинку - задоволення не з дешевих, особливо в таких місцях, як Швеція, де холодно протягом більшої частини року. Беручи до уваги той факт, що в усьому світі основна частина енергії, як і раніше, базується на використанні нафти та вугілля, процес забезпечення теплом рідко стає "зеленим", тобто екодружнім.

Не хочете трястися від холоду - будьте ласкаві заплатити.

Саме тому одна сім'я зі Стокгольму вирішила зменшити рахунки за опалення шляхом відмови від традиційного джерела енергії. Їхня ідея виявилася не просто розумною, але по-справжньому геніальною.

Стокгольм, як будь-яка інша частина Швеції, відомий своїми довгими та холодними зимами. Місцеві жителі мають ґрунтовно забезпечити свої будинки теплом, інакше вони мають виживати протягом довгих зимових ночей.

Марі та Чарльз втомилися від нескінченних рахунків за опалення, які доводилося оплачувати заради теплих затишних вечорів, і одного разу у них виникла блискуча ідея, як отримати тепло доступним та екологічним способом. Для реалізації свого плану їм знадобилося трохи творчості та нестандартне мислення.

У це важко повірити, але Чарльз і Марі оточили своє житло величезною... оранжереєю! Система функціонує так само, як звичайна теплиця у традиційному розумінні слова, і в ній підтримується постійний клімат, що підходить для вирощування рослин.

Крім того, що будинок виглядає приголомшливо, ця унікальна структура працює автономно і сама по собі зберігає будинок досить теплим. Дороге традиційне опалення, яке шкідливо впливає на навколишнє середовище, стало більше не потрібним. А враховуючи, що середня температура в Стокгольмі всього 27 градусів за Фаренгейтом (-2,7 за Цельсієм), це дуже зручно!

Цей унікальний будинок відомий як Naturhus, або "Будинок природи." Теплиця допомагає підтримувати комфортну температуру цілий рік практично без необхідності оплачувати квитанції.

До реалізації ідеї Чарльз залучив свого друга - архітектора Бенгта Варне, який почав проектувати схему в 1974 р. Бенгт розробив кілька десятків таких теплиць, перш ніж став готовим розпочати благоустрій будинку Марі та Чарльза.

Наслідуючи макет Бенгта, чоловіки оточили будинок склом завтовшки 4 мм. Територія теплиці перевищує за площею розміри будинку приблизно вдвічі, що залишає багато вільного місця для прогулянок. Оскільки сама оселя виявилася повністю всередині оранжереї, скляні стіни обладнані великою кількістю розсувних дверей, що забезпечує швидкий та легкий вихід на вулицю. Адже, як би чудово сім'я не почувала себе всередині, вони не збираються відгороджуватись від світу повністю.

Оскільки фізично будинок захищений від впливу снігу та дощу, дерево не потребує хімічної захисної обробки. При цьому незаймана деревина залишається свіжою і виглядає чудово цілий рік.

Переваги системи.

Безумовно, "Будинок Природи" виконує важливу фінансову та екологічну функцію, але він також приносить своїм мешканцям естетичне задоволення. Марі та Чарльз насолоджуються сонячним світлом, яке проникає через стіни щодня. А вечорами вони виходять милуватися зірками.

Ще однією незаперечною перевагою системи, звичайно, є можливість вирощувати органічну їжу, не виходячи з дому. Чи можете ви уявити не лише скорочення витрат на опалення, а й відсутність необхідності регулярно їздити за продуктами? Додайте до цього чистоту і користь завжди свіжих овочів, вирощених з любов'ю і без застосування пестицидів.

Рішення сім'ї жити в повністю автономній теплиці обумовлено не тільки практичною точкою зору: в його основі лежить щось більше, ніж раціональний підхід.

Філософія життя.

"Сенс не тільки в тому, щоб використовувати енергію сонця, природи та води" - починає Чарльз. - "Для нас це - філософія життя. Ми буквально проживаємо в іншому світі. Щоб дійти цього, нам довелося повністю змінити життєвий уклад."

Неймовірний будинок виглядає так, наче його перенесли зі сторінок науково-фантастичного роману.

"Тут, в оранжереї, ти начебто опиняєшся в четвертому вимірі, де час представлений нескінченним циклом кола життя: енергія сонця, дощу, вітру постійно циркулює і знаходить вихід у рості трави, русі води, родючості грунту", - продовжує глава сім'ї.


Неможливо заперечувати, що гігантська теплиця привнесла умиротворення та щастя в життя цієї родини. Просто дивно, наскільки успішно пара впоралася із завданням забезпечити комфортне існування в гармонії з природою, без шкоди для навколишнього середовища і не вдаючись до нечуваних витрат.

Дивлячись на ці фотографії, на собі відчуваєш всю атмосферу кохання, що панує всередині будинку та за його межами; ніби сам стаєш частиною цього світу. Час ніби завмирає, так і хочеться розташуватись на підлозі, гріючись під сонцем та вдихаючи аромат свіжої трави.

Ця шведська пара - чудовий приклад того, як звичайна сім'я може зробити неможливе.

Сподобалася стаття? Підтримай «Морс»!
ПриватБанк
UAH: 5168 7520 1787 2691
USD: 4731 1856 0525 1914



© знайдено в мережі